Yenilikçi Kumaş Üretimi

Yenilikçi kumaş üretimi

kumaş firmaları

kumaş tekstil firmaları

kumaş firması

innovative fabrics

yenilikçi kumaş üretimi

örme kumaş üretimi

kumaş üreticisi

organik pamuk kumaş

kumaş firmaları, kumaş tekstil firmaları, kumaş firması, innovative fabrics, yenilikçi kumaş üretimi, örme kumaş üretimi, kumaş üreticisi, organik pamuk kumaş, organic cotton fabric, penye pamuk, combed cotton, süprem kumaş, single jersey fabric, örgü kumaş, knitted fabric, gots, global organic textile standard, grs, global recycled standard, ocs, organic content standard, oeko, tex standard 100, rcs, recycled claim standard, knitted jacquard fabrics, french terry, jacquard, jersey, jersey interlock, pique, polar fleece, ponte di roma, çelikli ınterlock, rib, velour, waffle, fiber types, bamboo, cotton, cotton giza, cotton mercerized, cotton organic, cotton pima, cotton recycled, linen, modal, polyester, polyester recycled, tencel®, terry, viscose

Kumaşlar ve moda, yaşamın en çok tüketilen yönlerinden biri oldukları için bir ikilemdir, ancak tersine, güneş sistemimizdeki tek yaşanabilir dünyanın refahını kirlettiği ve tehlikeye attıkları için utanç vericidir. Bu aslında modaya uygun icatlar için argümanı daha çekici ve zorlayıcı hale getiriyor.

Kumaşlar ve moda söz konusu olduğunda, yenilikçi fikirler ve bunların sonuçları nesnel olarak sağlam, tasarım açısından iyi ayarlanmış, pratik ve zamanı geldiğinde teslim edilebilir olmalıdır. Bu konuda erteleme tehlikeli olabilir. Pro-aktivite ve yeni çalışmalara zamanında uyum, günün sırasıdır. Bu ürün, modanın, yöneticilerinin, tüketicilerinin ve tabii ki gezegenimizin geleceğini şekillendirebilecek küresel kumaş ve moda endüstrilerinde rapor edilmiş olan bazı büyüleyici icatların stoklarını alıyor.

Alglerden gelen maddeler

Tarihsel olarak, tekstil ve giysi yapımında kullanılan lifler, hayvanlara ve diğer kara kaynaklı kaynaklara dayanıyordu. Ancak şimdi, lifler için başka seçenekler arayan yenilikler, yeni malzemeler için okyanusları araştırıyor. Yosun bazlı malzemeden yapılmış çevre dostu bir kumaş olan SeaCell’in icadı, türünün yenilikçi bir buluşudur.Üreticiler, Ascophyllum Nodossum veya Knotted Wrack adlı algleri İzlanda fiyortlarındaki çiftliklerden temin etmektedir. Bitki liyosel veya modal gibi işlenir ve selüloz ile karıştırılarak iplik oluşturulur. SeaCell’in en büyük faydalarından biri, doğal olarak, kullanıcının cildine faydalı olan kalsiyum ve E vitamini gibi tıbbi özelliklerin yanı sıra anti-inflamatuar özellikleri içermesidir. Bu tür tekstil malzemeleri, çocuk kıyafetleri ve spor kıyafetleri için mükemmeldir. Yosun hasat yöntemi zararsız ve sürdürülebilirdir. Ek olarak, standart SeaCell fiberlere sahip yüzde 100 bitki bazlı malzemeler, nanogümüş eklenmeden tamamen biyolojik olarak parçalanabilir. Bir D2C malzeme bilimi şirketi olan Pangaia, daha yumuşak, çevre dostu tişörtler oluşturmak için yüksek kaliteli deniz yosununu GOTS sertifikalı organik pamukla birleştirirken, Lululemon’un Vitasea serisi, rahat yoga giyimi için SeaCell’den mükemmel bir şekilde yararlanıyor. Leticia Credidio ayrıca deniz yosunu bazlı gecelikler üzerinde çalışıyor.

Kumaş artıklarını yeniden kullanın

Çok sayıda tekstil ve giyim üreticisi, araştırmacısı ve hatta moda markası, dünya gezegenine fayda sağlayacak tekstil atıklarını azaltmak için yenilikçi yöntemler geliştirmek için çalışıyor. Örneğin, dünyanın önde gelen denim üreticisi Levi’s örneğini ele alalım. 2016 yılında, atılan eski tişörtlerden yüzde 100 geri dönüştürülmüş pamuktan yapılan ilk kot pantolonu geliştirmeye başladı. Seattle merkezli tekstil geri dönüşüm şirketi Evrnu tarafından geliştirilen teknoloji, çözünmüş kumaşları yüksek kaliteli iplere dönüştürüyor. Geri dönüşüm yöntemi yalnızca kullanılmış tişörtleri geri dönüştürmekle kalmadı, aynı zamanda pamuk yetiştirme ve ip çekmede tipik olarak çok fazla su gerektiren saf pamuklu ürünlerden yüzde 98 daha az su kullandı. Sonraki yıllarda geri dönüşüm sürecinin sürekli iyileştirilmesinden cesaret alan denim lideri, şimdi tüm ürünlerini 2025 yılına kadar yüzde 100 geri dönüştürülmüş pamuktan yapmayı hedefliyor. Belirlenen hedefe ulaşmak için Amerikalı üretici ABD, Kanada, Japonya, Büyük Britanya ve Almanya’da özel bir tekstil geri dönüşüm programı başlattı. İsveçli moda devi H&M de 2030 yılına kadar tüm ürünlerinde yalnızca geri dönüştürülmüş veya diğer sürdürülebilir malzemeleri kullanmaya karar verdi. Mango ve Zara gibi diğerleri de aynı şeyi yapıyor. Asla deri veya kürk kullanmayan İngiliz lüks moda markası Stella McCartney, lüks giysiler yaratmak için organik kumaşlara, çevre dostu boyalara ve kesiklerden rejenere kaşmire geçti.

3 boyutlu baskı

Tasarımcıların 3D baskı teknolojisine artan ilgisi, her tasarımın benzersiz, kişiselleştirilmiş ve sürdürülebilir olması nedeniyle karmaşık şekiller ve orijinal giysiler yaratmalarına yardımcı oluyor. Örneğin, Hollandalı tasarımcı Anouk Wipprecht, kullanıcıya yakın bir kişiyi algıladığında bir bariyer oluşturmak için uzanan Proximity Dress adlı benzersiz bir giysi yarattı. Elbise, yakındaki insan hareketlerini algılayabilen çeşitli sensörler içerir. Son zamanlardaki sosyal mesafe ihtiyacından ilham alan Wipprecht, bu fikri, yakınlık elbisesinin çeşitli bileşenlerinin üretiminde SLS işleminin yanı sıra Poly Jet teknolojisini kullanarak kısmen 3D baskı yoluyla geliştirdi. İsrailli stilist Ganit Goldstein, birden fazla rengi karıştırıp eşleştirmek için yedi giysi ve altı çift ayakkabı içeren ilk koleksiyonu Arasında Katmanlar’da da 3D baskı kullandı. Artık tasarımcı, tasarımlarını belirli bir siluete göre ayarlamak için çalışmalarına her zaman bir 3D vücut taramasıyla başlıyor.

3D baskı teknolojisi, moda endüstrisinde, özellikle de haute couture segmentinde bir zorluk olan israfın azaltılmasına da büyük ölçüde yardımcı olur. Uzmanlar, bir 3D yazıcıya sahip olmanın moda endüstrisini gelecekte yalnızca daha çevik, kişiselleştirilmiş ve uyarlanabilir kılmakla kalmayıp, aynı zamanda daha sürdürülebilir hale getirebileceğini tahmin ediyor. Gerekirse, istediğiniz yeni görünümü kolayca yazdırabilirsiniz. Bunların modası geçtiğinde, yeni bir giysi grubu oluşturmak için eritilebilirler. Bu süreç, tarzı taze tutmaya ve israfı en aza indirmeye yardımcı olarak modanın aşırı üretim sorununa yenilikçi bir çözüm sunar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir